so horrible

pernah dgr tak citer pasal..
MONA FENDI..
ala citer tentang pmbunhan ngeri yang pernah berlaku di malaysia suatu mse dlu..
aku mula berminat nak discover psal nie,lpas aku bce paper btarikh jumaat (20.5.2011)..
adalah satu artikel yg tittle dye "LOKAP MONA BERHANTU"..mcm seramkan bnyi...
tiba-tiba dtg prasaan ingin tahu lbh mndalam kisah dye walaupun aku pernah sebut nmany tp aku tak tahu sgt..skadar tau dye pernah bnuh org dan kerat 18 bhgian..tuh jew..
lpas bca paper tu aku trus bkak lappy and search tnet psal mona fendi..bnyakla story psal dye dan husbndnye..aku mmbca satu kisah yg dtulis oleh wartawan yg pernah bersamanya ketika perbicaraan dan pernah bckp dgnnya tp tdak secara detail la..ada 34 episod tak silap aku..mmg bnyak kot..tp  kbnyakan citer tu aku skip sbb terlalu pnjang trutamanya ketika 3 org tertuduh tuh bsoal jwab dgn peguam..
sebenarnya mona fendi atau nma sebenarnya maznah bt ismail ialah salah seorang suspek kes pmbunuhan dato mazlan idris (adun pahang) pada malam 13 julai 1993.


suspek pertama : juraimi hussin (yg pkai kopiah)
suspek kedua : mohd affandi abdul rahman (yg bermisai) 
suami mona.
suspek ketiga:mona..
aku ingtkan nak upload gambar dato mazlan tp tak jumpa..lg satu aku takut la nak tgk muka dye..hehehe
dato mazlan dkerat 18 bhgian..gmbar dbwah mnunjukkan bgaimana dato mazlan dkerat..





kejam kan?aku rasa perbuatan mcm nie tidak dicapai oleh akal mnusia..mybe drasuk oleh makhluk lain..lhpon mona dan suaminy merupakan bomoh..mona fendi dlu pernah popular sbgai pnynyi..tp aku tak knl pon..lgpon kisah ini dah lme..diorang djatuhkan hukuman gntung pada 2001..sdgkan pmbunuhan nie berlaku tahun 1993..dan kes ini menggunakna keputusan 7 orang juri tak slap aku sbb terlalu complicated..
pmnuhan ini mmg drancang tetapi juraimi mengatakan dye dpukau oleh mona dan suaminya utk mnbunuh dato mazlan..sebaliknya bg mona dan suaminya mngatakan juraimi bgaikan drasuk dan bertindak dluar kwalan..
nie senjata yg dgunakan oleh juraimi untuk mnenetak mngsa.


3 kali ditetak barula kpla mngsa putus..
uisshhh ngeri aku dgr..kejam giler!
mayat dato mazlan dtanam d raub,pahng di dlm stor..tak slp aku empat lapisan tnh tuh..lpisan pertama kpla nga bdan kot..lpisan terakhir tanhan nga kaki ot..ntah,aku pon tak sure..korang bca laa..sori klau silap..
mona hnya senyum ketika hkuman itu djatuhkan dan smpat bgurau dgn suaminya..smpat lambai tngan bagai la..mcm tade prasaan jep..
tarikh diorang djatuhkan hukuman mati 2 november 2001


ini pulak umah mona fendi..besarkan?tp nmpak seram laa..
dhla aku pon tak nak cter dah psal mona fendi and the geng..seram kot..nak upload pic pon smbil ttup mata..
haha
korang bce sndri la klau nak tau lbh lnjut..bnyak sgt kisah dye..dan lau tak slap aku ada movie yg dbuat  psal mona tp tak dterbitkan sbb dbanned oleh finas dan ahli keluarga mona sndri...yelaw maruah org kte knala jga..mne boleh suke-suke dtayangkan..

*p/s : sbrnanya aku tkut nak citer psal nie..SEYES!
harap-harap aku boleh tidow dgn tnng..




- thanks sudi baca entry saya =_=

im back.

alhamdulillah,syukur ke hadrat illahi kerana aku masih bnafas lagi di atas muka bumi ini..
masih dberi ksmpatan utk btaubat dan bsyukur dgn nikmat yg KAU berikan..
dan masih mnberi peluang kpda aku untuk berjuang dlam pelajaran agar dpat mnbalas jasa kdua-dua ibubapa aku..syukur sangat-sangat..

okie,aku rindu sgt nak update blog nie stelah skian lma mnyepikan diri..
tp aku tade story nak tulis..
ini sekadar entry yg kluar dari fikiran aku bkn dari hati..
so,korang tak pyah nak bca lar ea~
frankly speaking i miss damn much to my blogger but to update sory bcoz i not in mood :(

*p/s:mmg bila kat ostel trasa nak blk umah then bila kat umah trasa nak pegi ostel sgt-sgt..
congrate to all my classmate bcoz dpat result gempak..u all mmg terBAEK lah!!
utk result ak plak im not satisfied but im grateful..next sem jgn maen-maen..
AJA-AJA FIGHTING!!





- thanks sudi baca entry saya =_=