Segmen follow sampai pengsan

Assalamualaikum dan selamat petang semua
Hari ini gua nak join satu segmen.. Huhu
Gua suke join segmen dari cik penganjur nie sebab syarat-syarat nya tadelah
banyak sangat* eh dah tau ke? ciss.. Just follow blog dia,letak jumlah follower sekarang.
Simple kan ? Jom,,seranggggg !!
Tekan banner nie


Followers gua sekarang jeng...jeng..
"seratus tiga puluh dua sahaja"


nota kaki : satu paper dah lepas.. Fuhh,leganya !
tpi kena study untuk next paper pulak
: pejam celik pejam tak celik-celik,,dah nak berpisah pon kita kan :(




- thanks sudi baca entry saya =_=

~ UNTITTLE ~

Assalamualaikum dan selamat malam

Aku : Hai b.. Boleh tak sayang nak dok sini? Dalam inbox b.. 
B jangan isau.. Sayang tak akan ganggu b buat kerja.. Sayang dok diam-diam jek jadi budak yang baik.. Sayang cuma nak selalu dekat dengan b..

Si dia : Tak payahlah dok kat situ.. B sekehkan ! Meh dok kat dalam hati b nie.
Lagi dekat dengan b =)

Aku : Hekhek.. Sampai bila-bila sayang akan dok kat dalam hati b..
I love u shayang !

Si dia : Sayang dah lama dok dalam hati b dan selamanya-lamanya sayang akan ada dalam
hati b.. Love u too =)

Tiba-tiba teringat conversation antara aku dengan dia.. Aku nie jenis suka aplikasikan ape yang aku nampak dan ape yang aku baca..
Untuk ayat aku kat atas sekali tuh,diciplak dalam buku motivasi bertajuk "Pemilik Cintaku Setelah Allah dan Rasul"
karya Fatimah Syarha.
Dan jawapannya of course tidak diciplak dari mana-mana buku motivasi or buku cinta-cintun..
Ikhlas dari cinta hati aku.. Thanks awak !

'Saat awak merasakan kita jauh, ikatlah hati awak dengan rasa rindu, dan yakinlah hati saya juga diikat pada RINDU yang sama'




Tu je.. Okbai

nota kaki : 5 hari lagi nak final,,tapi aku masih lagi belum serius nak belajar
: 12 hari lagi untuk aku menghabiskan masa-masa aku di POLISAS dengan kawan-kawan
yang aku sayang sampai mati
mungkin selepas ini aku tak akan jumpa kawan-kawan seperti kalian :'(




- thanks sudi baca entry saya =_=

selamat hari lahir !


Assalamualaikum w.b.t dan selamat malam semua

Sedar tak sedar dah nak masuk pertengahan bulan sebelas kan. Bulan dimana negeri-negeri di pantai timur akan mengalami musim tengkujuh.. So,penduduk yang tinggal di negeri pantai dinasihatkan berjaga-jaga termasuklah diri aku sendiri.. Aku rasa bulan ini tersangatlah busy. Kena menghadiri majis bagai lah. Dan di bulan nie jugaklah aku dilahirkan.. Hekhek *itu jek motif aku nak cakap pasal bulan.. 
Selamat Hari Jadi ! Nikmatilah 7 hari panggilan percuma ke semua no 8pax anda ! Sender = celcom
Itulah orang pertama yang wish bufday aku .. Terima kasih awak !!

Semalam belum sampai pukul 12 aku dah kena baling tepung dengan budak-budak nie. Memang enjoy habislah.. Muka aku pon dah macam nenek kebayan. Penuh satu badan warna putih. Tapi tapelah,aku jadikan ia satu kenangan yang belum pasti lagi akan terjadi untuk kali kedua *sobs sobs
Nak tau tak nak tau tak ! Pagi-pagi dah ada orang ketuk pintu bilik aku. Bila roomate aku bukak,tade orang *macam dalam citer antu kan kan ?
Tengok-tengok ada hadiah kat bawah pintu.. Comel ~
Aku pon amek dan baca note.. Rupa-rupanya aku dapat nota cinta !
 Haa,,nie lah benda kecik yang aku dapat tuh --------->



Nak tahu tak ape yang dia tulis ? Haaa,meh aku bacakan oke
dear mek,
= happy birthday 20 years old 
= semoga kau sentiasa sihat
= semoga kau sentiasa dilimpahi rezeki,rahmat dan kejayaan dariNya
= semoga bahagia bersama kesayangan
= semoga kau berjaya dgn segala impian kau
= semoga hubungan kita sebagai kawan berkekalan dunia dan akhirat
= i love u forever

Tacing tak ? Mula-mula tadelah tacing sangat tapi bila baca statement kat belakang sekali aku rasa macam nak menitis air mata palsu *uhuk uhuk :,(

i never regret being friends for you
never

Next,second present pulak aku dapat malam tadi. Wahh,aku suke sangat ! Sebab hadiah tu limited edition tau. Tade dijual di kedai atau kiosk kiosk berhampiran anda. Itu adalah hasil titik peluh sahabat aku yang buncit oke. Thanks sangat- sangat tau.. Im appreciate it !
Nielah bendanya ------->


Ok,kat dalam tu pon ada nota-nota cinta tau dan agak tacing jugaklah kalau aku baca.. Hurmmm
Notanya macam nie *kejap nak bukak dulu :

nota satu : mek,sedihnya kalau nak berpisah nanti.Da nak nanges dah sekarang ni.Nanti janganlah lupa aku k.Telifonlah aku selalu.Hehehe.Datangla Johor.Semoga kita takkan terputus hubungan.Nanti Li baik-baik,jangan dating je.Jaga diri,kalau hilmi wat hal nga kau,bagitau aku,aku datang kelantan bawak senapang gajah.

nota dua : aku nak minta maaf kalau ada terkasar bahasa,tersinggung hati kau.Nak minta halal juga selama kita berkawan nie.Ada termakan terminum ke harta-harta kau.Aku suka kawan dengan kau.Kaulah kawan terbaik aku.Sayang mek sangat-sangat

nota tiga : dari raizafiera sekeluarga,suami dan anak-anak

nota empat : rai <3 mek

Pastu,yang lagi special pulak adalah dua orang kawan blogger aku buat entry about me.. Huhuk.
Terasa diri di sayangi pulak. Nanti you all baca sendiri lah ek


Lastly,thanks a lot to all my beloved friends. Thanks again because always be with me when i happy or sad.. 
And to my parents,i want says "thank you for providing all my needs,teaching me how to being a good person and care about me in 20 years old"..



nielah sahabat-sahabat aku 
"tika dan rai"




dan dua gambar di atas orang-orang yang buat entry pasal besday aku.
terima kasih tau tau tau ! sayang sangat

okbai





- thanks sudi baca entry saya =_=