just for you

WITH U :  

my smile will never FADE
my heart will never BREAK
my love will never END

the shortest word i know "I"
the sweetest word i know "LOVE"
and the person i never forget is "YOU"





- thanks sudi baca entry saya =_=

untitled

selamat datang
anda kini sedang berada di belog
akbdakhyperactive.blogspot.com
*asl aku tetiba jadi skema lak
dem
haaa,sebenarnya an kte an 
tak nak tulis manyak-manyak
sebab kte mlu kot-kot
ada secret admirer kte baca
so,kte nak post pendek-pendek jek
okie,dah ciap!

eh,jap!
alaa,nak citer time kitorang kat lab smlm
kitorang ada buat expermnt
expermnt ini untuk buat essential oil.
penat tau tp....bagi akak miera *my group partner laa.
sebab die sorang jek yang sumbang tenaga.
tenaga batin lak tuh
smpai pecah satu beaker
Oppss!terlepas cakap sudaa
takpe,kitorang janji tak akan bgtau lab assistnt.
kitorang bckup akak
cover akak
perah punya perah dapatlah minyak tuh
wow,cayalah akak..hbat!
tapi kalau AL ada lagi-lagi la banyak dapat
sbb power die lebih dri power spesis gorila.


haa,nie lar my sis!
akak miera
nma pnjang : NUR SYAMIRAH
nma facebook : nursyamirah real
nma page dye : miera real
nma ape lg erk?
nak tau an dye nie an artis kat polisas *kepoh
die selalu nyanyi.
bila lect suruh mmbca pon die mnyanyi.
tgk tngan dye..cam kuat an?
mmg kuat pon!
akak miera (jasamu dkenang)


kte guna buah orange as a sample
kte amek kulit jek..isi tu masuk mulut
nyum..nyum..
kulit tu mesti cincang kecik-kecik
cam ngada-ngada an nak buat essential oil tu?
aduiya





tgk budak nie buat keje..
rajin kan?
tp bersepah la plak..
memalukan jek!


die nie time kte nak buat keje lar
sebok nak jadi lect..
suruh dengar die nak mengajar..
haaa!tgk kat tngan die tuh.
die pegang somethng.
nak curi leteww.
suke amek barang lam lab balik umah
bekas thermometr pon nak curi
*rai lee bila nak cium dahi aku lagi lepas solat?
cam sweet gitu.




nie pon my sis gak
akak najwa
nma samaran najwa latiff
lam kelas dengar suara die jek
die yang mengajar lect lak.

smlm kite tdo awl tau
sbb penat sgt 
tambah-tambah kena OT untuk jawab test.
the end

p/s :____________

#okbai













- thanks sudi baca entry saya =_=

jangan pisahkan



Jangan pisahkan aku dan dia
Tuhan tolonglah ku cinta dia
Biarkan kami tetap bersama
Di dalam suka dan duka


SAYA NAK NGA AWAK JEK



- thanks sudi baca entry saya =_=

bila 3 sekawan tak balik rumah . .

hye guys!
oke,dari observation yang aku dapat
bila student tak balik rumah time cuti
diorang akan melakukan sesuatu untuk menghilangkan 
rasa bosan mereka..
kadang-kadangsesuatu yang tidak terjangka oleh
akal manusia..
*eh ape aku merepek nie?

nie cek nak habaq mai.
tadi cek nga 2 roomte cek kuaq
jalan-jalan..dalam poli jek kot
nak keluar negara tak mampu lagi.
padahal bnyak lagi report yang belum disiapkan
soalan past sem yang fotostat pon tak buat lagi
untuk dijadikan hiasan jek
dalam berjalan tu kitorang bukan tangan kosong lar
bawak nota sekali untuk baca
al maklumlah dah na final kan (menipu)
tp hanset tetap menjadi teman setia walau ke mana pegi
tak penah ditinggalkan lg
ish! aku tak paham betul budak zaman sekarang
actually,aku tak tau nak cakap ape
tapi aku ada nak tunjuk something tau
taaadaaaaa~!


ada orang cakap riak muka menunjukkan emosi
so,kepada yang bijak pandai tolong tafsirkan
perasaan kitorang skrang
*bahagia.marah.bengang.undefined


haa,nie nurfarahim suratman
dye dah berpunya tau
"hatiku milikmu" nie di adaptasi oleh
buah hatinya "________"
sweet kan
tapi dua-dua pemalu
bila jumpa tak bercakap pon
hanya hembusan nafas yang kedengaran
*cehhh


nie pon dye gak
cantik an pic nie sbb aku yang snap
HAHA !


nie nor haryati haji mehat
roomate aku
dye pon dah berpunya gak tau
*hanya jauhari mengenal manikam
snap pic cmnie kononya nak jadikan header 
dye punya blog


eh,kenapa nie?
suci sangat muka kitorang
yelar,cuti-cuti nie banyak pulak buat
amal ibadah


dulu-dulu mase aku kecik
nenek aku ada cakap
"penantian nie satu penyeksaan"
aku tak paham sbb time tu aku baru dilahirkan
aku pon iyakan jek
amek hati orang tua


lidahku kelu tak berkata

#okbai













- thanks sudi baca entry saya =_=

bosyan ! !

Hye 
urmm,duduk jauh-jauh dengan family tanpa duit yang banyak memang menyusahkan.
tambah lagi kalau sekarang semua student balik kampung
lagi la menyusahkan kan?
cafe pon tutup dah macam bankrap dah
macam dah tak nak buka utk selama-lamanya
takan tiap kali aku nak makan terpaksa menapak ke semambu
wat de hell !
lagipun hanya dua van je beroperasi
mesti lagi susah nak keluar
tape,aku sanggup tak makan nasi
aku rela kalau tiap-tiap hari aku bekfes dengan 
pizza,burger,kfc,mcD
aku rela !


mesti korang tau kan macam mane perasaan aku bila tiap-tiap
hari makan benda yang sama
dah bosyan makan macam nie time kat luar negara dulu !
huh *mengeluh

p/s: permohonan kamsis tak setel lagi.
: tak sabar nak sembelih lembu time raya haji nanti 
sbb aku dah amek kursus sembelihan.
dah penah sembelih ayam.

- thanks sudi baca entry saya =_=

riang ria . .

Okie,hari ini sehari suntuk aku kuar berjimba-jimba *betul ke tak spelling aku nie.
dari pkul 11.30 pg sampai 7.30 mlm..
lepas hantar si dak rai naek bas pukul 12 aku memulakan misi.
bersama 2 org penjenayah ini..
dah! tanak cakap bnyak..
kite LAYANNN~


haa,nie lar penjenyah tuh *FARAH . YATIE


dalam surau pon sempat lagi snap


penat berjalan kitorang lunch kat KFC..
sebenarnya nak jumpa someone kat sini.


muka gemok debbokk penat :))



cute kan pooh nie? NAK!
ermm,muhd hilmi  sy nak nie boleh?

Lastly,im wanna wish hepi deepavali especially to my classmate 
shalini,malini,shieba and harvin
terimalah hadiah tak seberapa dari kite
penat tau nak ciapkan benda nie semua tapi  tapelar
demi korang tersayang kite sanggup berusah payah!



untuk shieba


untuk malini


untuk shaleni

ALAMAK! untuk harvin tade lar
tape,tahun depan kite buat utuk u manyak-manyak!
dah-dah!jgn sedih-sedih tau..

p/s: tiket tak beli lagi utk rya haji nie
cmne ek?







- thanks sudi baca entry saya =_=

G.R.A.T.E.F.U.L

"sekarag huda di ICU sbb menghidap barah otak"
"mek dah meninggal dunia semalam kerana kanser"



mesti kite akan rase sedih kan kalau kite dalam situasi nie?
rase sedih kalau kite jadi salah seorang ahli keluarga yg meninggal nie.
kadang-kadang kite terus rase down or give up bila di uji even small matter.
aku bersyukur aku masih sihat walafiat..tidak ditarik nikmat olehNYA.
mempunyai family yang menjaga aku sampai aku besar..
mempunyai kawan-kawan yang sanggup berkongsi suka dan duka..
kawan bila gembira mudah dicari tapi kawan utk berkongsi duka susah..
kalau boleh aku nak semua orang-orang yang aku kenal bahagia..
aku tak nak tengok mereka bersedih setiap masa..
yang tengah di uji sekarang aku nasihatkan supaya bersabar..
semakin kita fikir negatif semakin sakit hati..
semakin sengsara kita rasakan..

p/s:14hb 11 tarikh aku final.
;aku rindu nak blk umah..
:S.A.R.A muhd hilmi






- thanks sudi baca entry saya =_=