bushuk !





rindu budak nie sangat-sangat ! 

p/s :  Ya  ALLAH jika bercinta itu menyakitkan hati
KAU kurniakanlah aku  kemanisan agar aku tidak merasai kepahitan.
-amin-
 


- thanks sudi baca entry saya =_=

appreciate



Kadang-kadang ALLAH hilangkan sekejap matahari kemudian.... dia datangkan pula guruh dan kilat.... Puas kita mencari di mana matahari, rupa-rupanya ALLAH Akan hadiahkan kita pelangi yang indah ...

Belajarlah bersyukur dengan jodoh anugerah tuhan.. usah mendambakan teman secantik balqis, andai dirimu tidak seindah sulaiman.. mengapa diharapkan teman setampan yusuf, andai dirimu tidak setulus zulaikha... tak perlu mencari seistimewa khadijah, andai dirimu tidak sesempurna Rasulullah SAW...

Jika kamu memancing ikan, setelah ikan itu terlekat di mata kail, hendaklah kamu mengambil ikan itu, janganlah sesekali kamu lepaskan ia semula ke dalam air begitu saja…. Karena ia akan sakit oleh karena bisanya ketajaman mata kailmu dan mungkin ia akan menderita selagi ia masih hidup...

Begitulah setelah kamu memberi banyak pengharapan kepada seseorang, setelah ia mulai menyayangimu hendaklah kamu menjaga hatinya, janganlah sesekali kamu meninggalkannya begitu saja… Karena ia akan terluka oleh kenangan bersamamu, dan mungkin tidak dapat melupakan segalanya selagi dia mengingatimu...

Janganlah kamu mengganggu hidup seseorang dengan mencuri hatinya andainya kamu tidak ikhlas mencintainya... kelak kamu akan berlaku kejam dengan meninggalkannya dan membiarkan hatinya terluka dan hidupnya menderita...

Cinta akan menyakitkan ketika kamu berpisah dengan seseorang, lebih menyakitkan apabila kamu dilupakan oleh kekasihmu, tapi cinta akan lebih menyakitkan lagi apabila seseorang yang kamu sayangi tidak tahu apa yang sesungguhnya kamu rasakan..
- thanks sudi baca entry saya =_=

T_T

"lelaki hidup dengan ape yang dia pikir"
"perempuan hidup dengan ape yang dia belaja"



im like your statement

                                                                  by : FIRDAUS (chip)


p/s:only one paper left
:start to feel bored,,seriusly
:mom,im want back home
can u fetch me NOW?

- thanks sudi baca entry saya =_=

good luck my dear :)

OPPA !

16/11/11-RABU
MATE
11.15 am - 1.15 pm

23/11/11-RABU
TELEPHONY
8.30 am - 10.30 am
COMUNICATION SYSTEM FNDAMETAL
2.30 pm - 4.30 pm

24/11/11-KHAMIS
ELECTRONIC CIRCUIT
8.30 am - 10.30 am

ME !

14/11/11-ISNIN
FOOD BIOCHEMISTRY
8.30 am - 10.30 am

16/11/11-RABU
PLANT PRODUCT TECH 1
8.30 am - 10.30 am

17/11/11-KHAMIS
ANIMAL PRODUCT TECH
8.30 am - 10.30 am

22/11/11-SELASA
FOOD QUALITY CONTROL 
8.30 am - 10.30 am

wish you luck
jangan nak stress-stress sangat
i always in your side and
 pray for your successful 

to : tika,rai,bea,yati
do not destroy your parent's expectations 

>GOOD LUCK<







- thanks sudi baca entry saya =_=

hepi eid adha

hai
first,aku nak wish 
selamat hari raya aidiladha
untuk semua
especially kat AL
"aku rindu kau"
seriusly :,(

okie,aku tamau lar tacing-tacing
sebab hari nie ali laya
so,aku nak hepi jek.

dah,tak tau nak cakap ape
arinie umah atok aku buat korban
tapi aku tak nak masukkan picture lembu tuh
sbb si lembu tu dah tade kan.
nanti si lembu tu cari aku lak
tapi picture aku dengan famili
mestilah ada..
haaa,nie larh~!




#my mother wif her son and daughter
tiga orang jek ada
dua orang lagi pegi mane ntah
amek kepala lembu kot



#nie my little sister
suka sangat aku cari gaduh dengan dye
sorry tau



#nie lak my beloved sister



#heroin dalam famili aku
pakai baju sama
serius,aku rase dah macam askar



#lastly nie semua my siblings
susah tau nak capture picture ramai-ramai nie
asyik tak jadi jek
semua tak nak duduk diam-diam


- thanks sudi baca entry saya =_=

aku tak rela di 'TAG'


im was tagged??
who tag me?
YOU?!

but why me??
......... UNDEFINED.......

STEP 1
11 thing abot me
  • tak suka kena marah especially dengan orang yang aku shayang :,(
  •  tak suka tengok berita *kcuali kalau kena marah wif my dad
  • tak suka dengar orang membebel *tp kalau aku membebel kena dengar tau!
  • tak suka orang pemalas sgt-sgt especially perempuan *tp aku pon bkn rajin
  • suka menangis tanpa sebab *kenapa ek?
  • suka baby yang gemok debbokk *nak jgk boleh?
  • suka baca novel
  • tak sabar nak ada rumah sendiri *of course design by huda ruzi
  •  pemalu *yerkyerk!
  •  suka warna coklat
  •  lastly,i love all my hero -papa,didi,my little bro and _____

STEP 2
i must answer all the question from

i . ape nama manja kamu
> Uu *aku pon tak tau nape pnggl cam gitu<

ii . ape warna kegemaran kamu
>please refer at 11 things about me..tenkiu<

iii . ape nama boyfriend kamu
>my hero<

iv . kamu nak kawen umo bpe
>area 23 *tp sekarang pon boley. HAHA!<

v . lagu ape yang kamu suka
>romance-ku ingin kamu<

vi . sekarang study or keje?kat mane
>study..erm,kat kuantan,pahang<

 7 . bila besday kamu
>7hb nov 1992<

  8. suka melancong tak?kat mane?
>suka3!nak pegi semua boleh tak?<

9 . ape pendapat kamu tentang belog aku
>awesome (menipu)<


p/s:dijawab dengan paksa rela
:esok aku balik umah
:nak blaja jek tp tanak amek quiz,test,final..boleh?
:lepas nie sape tag lagi aku nak block dye pon belog!
hahaahhaha *gelak jahat



- thanks sudi baca entry saya =_=

just for you

WITH U :  

my smile will never FADE
my heart will never BREAK
my love will never END

the shortest word i know "I"
the sweetest word i know "LOVE"
and the person i never forget is "YOU"





- thanks sudi baca entry saya =_=

untitled

selamat datang
anda kini sedang berada di belog
akbdakhyperactive.blogspot.com
*asl aku tetiba jadi skema lak
dem
haaa,sebenarnya an kte an 
tak nak tulis manyak-manyak
sebab kte mlu kot-kot
ada secret admirer kte baca
so,kte nak post pendek-pendek jek
okie,dah ciap!

eh,jap!
alaa,nak citer time kitorang kat lab smlm
kitorang ada buat expermnt
expermnt ini untuk buat essential oil.
penat tau tp....bagi akak miera *my group partner laa.
sebab die sorang jek yang sumbang tenaga.
tenaga batin lak tuh
smpai pecah satu beaker
Oppss!terlepas cakap sudaa
takpe,kitorang janji tak akan bgtau lab assistnt.
kitorang bckup akak
cover akak
perah punya perah dapatlah minyak tuh
wow,cayalah akak..hbat!
tapi kalau AL ada lagi-lagi la banyak dapat
sbb power die lebih dri power spesis gorila.


haa,nie lar my sis!
akak miera
nma pnjang : NUR SYAMIRAH
nma facebook : nursyamirah real
nma page dye : miera real
nma ape lg erk?
nak tau an dye nie an artis kat polisas *kepoh
die selalu nyanyi.
bila lect suruh mmbca pon die mnyanyi.
tgk tngan dye..cam kuat an?
mmg kuat pon!
akak miera (jasamu dkenang)


kte guna buah orange as a sample
kte amek kulit jek..isi tu masuk mulut
nyum..nyum..
kulit tu mesti cincang kecik-kecik
cam ngada-ngada an nak buat essential oil tu?
aduiya





tgk budak nie buat keje..
rajin kan?
tp bersepah la plak..
memalukan jek!


die nie time kte nak buat keje lar
sebok nak jadi lect..
suruh dengar die nak mengajar..
haaa!tgk kat tngan die tuh.
die pegang somethng.
nak curi leteww.
suke amek barang lam lab balik umah
bekas thermometr pon nak curi
*rai lee bila nak cium dahi aku lagi lepas solat?
cam sweet gitu.




nie pon my sis gak
akak najwa
nma samaran najwa latiff
lam kelas dengar suara die jek
die yang mengajar lect lak.

smlm kite tdo awl tau
sbb penat sgt 
tambah-tambah kena OT untuk jawab test.
the end

p/s :____________

#okbai













- thanks sudi baca entry saya =_=

jangan pisahkan



Jangan pisahkan aku dan dia
Tuhan tolonglah ku cinta dia
Biarkan kami tetap bersama
Di dalam suka dan duka


SAYA NAK NGA AWAK JEK



- thanks sudi baca entry saya =_=

bila 3 sekawan tak balik rumah . .

hye guys!
oke,dari observation yang aku dapat
bila student tak balik rumah time cuti
diorang akan melakukan sesuatu untuk menghilangkan 
rasa bosan mereka..
kadang-kadangsesuatu yang tidak terjangka oleh
akal manusia..
*eh ape aku merepek nie?

nie cek nak habaq mai.
tadi cek nga 2 roomte cek kuaq
jalan-jalan..dalam poli jek kot
nak keluar negara tak mampu lagi.
padahal bnyak lagi report yang belum disiapkan
soalan past sem yang fotostat pon tak buat lagi
untuk dijadikan hiasan jek
dalam berjalan tu kitorang bukan tangan kosong lar
bawak nota sekali untuk baca
al maklumlah dah na final kan (menipu)
tp hanset tetap menjadi teman setia walau ke mana pegi
tak penah ditinggalkan lg
ish! aku tak paham betul budak zaman sekarang
actually,aku tak tau nak cakap ape
tapi aku ada nak tunjuk something tau
taaadaaaaa~!


ada orang cakap riak muka menunjukkan emosi
so,kepada yang bijak pandai tolong tafsirkan
perasaan kitorang skrang
*bahagia.marah.bengang.undefined


haa,nie nurfarahim suratman
dye dah berpunya tau
"hatiku milikmu" nie di adaptasi oleh
buah hatinya "________"
sweet kan
tapi dua-dua pemalu
bila jumpa tak bercakap pon
hanya hembusan nafas yang kedengaran
*cehhh


nie pon dye gak
cantik an pic nie sbb aku yang snap
HAHA !


nie nor haryati haji mehat
roomate aku
dye pon dah berpunya gak tau
*hanya jauhari mengenal manikam
snap pic cmnie kononya nak jadikan header 
dye punya blog


eh,kenapa nie?
suci sangat muka kitorang
yelar,cuti-cuti nie banyak pulak buat
amal ibadah


dulu-dulu mase aku kecik
nenek aku ada cakap
"penantian nie satu penyeksaan"
aku tak paham sbb time tu aku baru dilahirkan
aku pon iyakan jek
amek hati orang tua


lidahku kelu tak berkata

#okbai













- thanks sudi baca entry saya =_=

bosyan ! !

Hye 
urmm,duduk jauh-jauh dengan family tanpa duit yang banyak memang menyusahkan.
tambah lagi kalau sekarang semua student balik kampung
lagi la menyusahkan kan?
cafe pon tutup dah macam bankrap dah
macam dah tak nak buka utk selama-lamanya
takan tiap kali aku nak makan terpaksa menapak ke semambu
wat de hell !
lagipun hanya dua van je beroperasi
mesti lagi susah nak keluar
tape,aku sanggup tak makan nasi
aku rela kalau tiap-tiap hari aku bekfes dengan 
pizza,burger,kfc,mcD
aku rela !


mesti korang tau kan macam mane perasaan aku bila tiap-tiap
hari makan benda yang sama
dah bosyan makan macam nie time kat luar negara dulu !
huh *mengeluh

p/s: permohonan kamsis tak setel lagi.
: tak sabar nak sembelih lembu time raya haji nanti 
sbb aku dah amek kursus sembelihan.
dah penah sembelih ayam.

- thanks sudi baca entry saya =_=

riang ria . .

Okie,hari ini sehari suntuk aku kuar berjimba-jimba *betul ke tak spelling aku nie.
dari pkul 11.30 pg sampai 7.30 mlm..
lepas hantar si dak rai naek bas pukul 12 aku memulakan misi.
bersama 2 org penjenayah ini..
dah! tanak cakap bnyak..
kite LAYANNN~


haa,nie lar penjenyah tuh *FARAH . YATIE


dalam surau pon sempat lagi snap


penat berjalan kitorang lunch kat KFC..
sebenarnya nak jumpa someone kat sini.


muka gemok debbokk penat :))



cute kan pooh nie? NAK!
ermm,muhd hilmi  sy nak nie boleh?

Lastly,im wanna wish hepi deepavali especially to my classmate 
shalini,malini,shieba and harvin
terimalah hadiah tak seberapa dari kite
penat tau nak ciapkan benda nie semua tapi  tapelar
demi korang tersayang kite sanggup berusah payah!



untuk shieba


untuk malini


untuk shaleni

ALAMAK! untuk harvin tade lar
tape,tahun depan kite buat utuk u manyak-manyak!
dah-dah!jgn sedih-sedih tau..

p/s: tiket tak beli lagi utk rya haji nie
cmne ek?







- thanks sudi baca entry saya =_=

G.R.A.T.E.F.U.L

"sekarag huda di ICU sbb menghidap barah otak"
"mek dah meninggal dunia semalam kerana kanser"



mesti kite akan rase sedih kan kalau kite dalam situasi nie?
rase sedih kalau kite jadi salah seorang ahli keluarga yg meninggal nie.
kadang-kadang kite terus rase down or give up bila di uji even small matter.
aku bersyukur aku masih sihat walafiat..tidak ditarik nikmat olehNYA.
mempunyai family yang menjaga aku sampai aku besar..
mempunyai kawan-kawan yang sanggup berkongsi suka dan duka..
kawan bila gembira mudah dicari tapi kawan utk berkongsi duka susah..
kalau boleh aku nak semua orang-orang yang aku kenal bahagia..
aku tak nak tengok mereka bersedih setiap masa..
yang tengah di uji sekarang aku nasihatkan supaya bersabar..
semakin kita fikir negatif semakin sakit hati..
semakin sengsara kita rasakan..

p/s:14hb 11 tarikh aku final.
;aku rindu nak blk umah..
:S.A.R.A muhd hilmi






- thanks sudi baca entry saya =_=

ta tau

aku dah buat dye sedih.
aku dah buat dye tacing.
aku dah buat dye marah.
aku dah buat dye bnci kat aku.
tp
aku ta tau sbb ape.
aku tak tau psal ape.
dye tanak bagi tahu.
okie.
aku minta maaf sangat-sangat.
klau aku ada buat ati kau skit.
SORRY

p/s:first time join prgram tnpa dye d sisi..
bolehkah aku hepy?

- thanks sudi baca entry saya =_=

aku benci perasaan nie

okie,aku tak taw nak ckp ape tp aku nak bgtaw kat kau perasaan aku :

aku suke kau
aku sayang kau sangat-sangat
aku cinta kau
aku gembira bila nga kau
aku tanak org laen,aku nak kau
aku rindu kau
aku nak hidup nga kau smpai ke syurga,boleh?
sume aku nak nga kau!

tp bla kau tnya aku syg kau tak,aku tak boleh nak jwb..
kcian kat kau..
IYE! mmg aku EGO.
kat ati laen kat mulut ckp laen..
sume mmber aku ckp cmtu..
tp aku buat tak kisah sbb diorang tak pham!
aku tanak tnjuk aku sayang giler-giler kat kau sebab
AKU TANAK KAU MAENKAN AKU!
sebab
AKU TANAK KAU TERASA TERLALU DHARGAI
sebab bila dtakdirkan kite clash nanti aku tanak kau gelakkan aku
kerana terlalu sayangkan kau!
                                                        
                                             yer,cinta mmg menyakitkan bg seseorang yang betul-betul menghargai..
                                                            so,aku nasihatkan be single..kita tak taw jodoh kita..INSYALLAH dapat yang
                                                                                   lebih baek daripada sebelum nie.
              

                                                                     sekian #okbai!
- thanks sudi baca entry saya =_=

cinta muka buku~

Kita berkenalan hanya dalam laman muka buku
Kau hantar petanda suruh aku terima kamu
ooh.. Hati ku rasa sesuatu..

Dan pabila kau kata kau mahu jumpa aku
Ku gelisah berdebar hati rasa tak menentu
oohh.. Kenakah rasa itu..

Bagaimana harus bersua
Ku rasa gementar tapi bahagia
Perlukah kita cari peluang pertama
Walaupun kita tak pernah berjumpa

Banyak persoalan yang berada di minda
Banyak tanda tanya dan juga kata kerja
Otak kata jangan hati pula kata ya
Hidup tak menentu adakah ini cinta

Banyak soalan banyak juga jawapannya
Kata hati dan rasa tak dibiar saja
Setiap yang berlaku ada kebaikannya
Harus pejam mata dan cuba apa saja

Pabila kau renung tajam-tajam mata aku
Ku rasa sesuatu rasa yang ku tak tahu Oooo…
Ini cinta remajaku

Dan pabila kau katakan kau suka aku
Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju Oooo…
Itulah cinta yang satu, cinta di muka buku..

Bagaimana harus bersua
Ku rasa gementar tapi bahagia
Perlukah kita beri peluang pertama
Walaupun kita tak pernah berjumpa

Banyak persoalan yang berada di minda
Banyak tanda tanya dan juga kata cinta
Otak kata jangan hati pula kata ya
Hidup tak menentu adakah ini cinta

Banyak soalan banyak juga jawapannya
Kata hati dan rasa tak dibiar saja
Setiap yang berlaku ada kebaikannya
Harus pejam mata dan cuba apa saja

Pabila kau katakan kau suka aku
Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju Oooo
Itulah cinta yang satu
Cinta di muka buku

skrg mcm-mcm laman sosial ada..
facebook,twitter,myspace,tagged n etc..
klau tgk bnyak kburukan lau slh gunakan..
mcm-mcm blh terjadi..
bila tgk pro pic hnsem/cantik terus je add
even tak knl pon..
weird!
bla dah apprve mulala nak mngayat..
tny itu ini..sume na tau..
bila dah lme ckit friend mntala plak no fon..
tak bhbung melalui fb,dgn anset plak bersms..
lpas itu mnta kaple bila dah suke..
boleh plak fall in love even tak pernah jmpa pon..
jtuh cnta pndg pertama kononya!
soo FUNNY
aku rase lau stakat kwn tu go ahead.
tp lau nak lbh-lbh tu laen kali la..
sorry to say,im not interested!

*p/s:jga atitude bla berfacebooking..
jgn nak kutuk org mntang2la tak pernah jmpa..





- thanks sudi baca entry saya =_=

berbaloi~

yow beb!
sok ari minggu so mlm nie kte relax-relax sudaa..
otak da tension buat exp tadi..fade up tau tak!
en.mohd ismail asmawi cpat larh alek..
ta pyah na pegi sminar sgt lar..
td first exp kitorang..aduii,ta penah aku rase tension bla bt exp..
slalu suka hati jek..tp td kelam kabut sgt-sgt.
bila dpt result tak accurate kna mara..
kna ulang blk exp tuh :(
bnda yg snng pon jadi cmplicated..
nak blaja pon jadi neves..
mcm duduk lam kndang pesalah kat court jek..
tnggu trima hkuman..
nsb baek dye bkn lect yg ajar klas kitorang..
lau tak mcm mne la nak blaja satu sem nie..
boleh mati ketakutan mcm nie..
dahla tak pyah amek ati sgt..
tak baek tau marah lect nt ilmu tak berkat yer anak-anak..
haaa,gua nak citer nie..lpas abes lab kitorang p bnda..
jnji nak tgk wyg..citer harry potter..
price b4 bg kad mtrik rm10 tp lpas bg jd rm6..
student katakan..mne da duit nak beli tiket mhal-mhal..
tp bkn 3d pnyr la..yg besa-besa jek..
seriusly,mmg best la citer tuh..berbaloi sgt-sgt..
nga dpt hrga tiket murah..
i luv u larh <3 <3



#okbai

*da bnyk duit abes..
tanak kuar bndar dah :)




- thanks sudi baca entry saya =_=

welcome back guys!

hye guys!
okie smlm first class kitorang..
subjct BI..
klas tuh mula lwat so kitorang smpat
lg nak menganyam mimpi yg bkn-bkn
nie..
tp bla dah smpai clas tuh cancel..
kcian kat ktua clas kitorang atikah latiff 
sbb dpksa mncari lect..suruh msj/call bagai larh..
tika,,im feel pity to u,my dear :))
#okbai
hurm,first class nothing happen..
lect just introduce pasal sbjct jek..
dhla tanak ckp bnyak sgt..
nak upload pict my besties..
tak bnyak brubah tp bla tgk bntuk muka
ada iras-iras no.3
mklumla dah sem 3 kan :P


yati (roomate baru aku) dan bea.



rai (ex roomate aku) cygg kamoo larh!



RAI,bea,TIKA,*yati (tade lam pic nie)



haa,nie baru yati..klakar bila dgr dye ckap bhsa utara.!

#okbai





- thanks sudi baca entry saya =_=

kosong~

hurm,awl sem?!
tade ape nak dceritakan..
smlm bru slesai dftr pngajian..
hari ini dftr modul..
6 subject aku amek utk sem nie..

1: islamic civilization
2: communicative english 3
3: food biochemistry
4: food quality control
5: animal product technology
6: plant product technology

tu jek aku nak ckap..
OK!tataaa
*sedih teringatkn famili lagi.
*dgr citer pt dah nak msk..btul kew??


- thanks sudi baca entry saya =_=

so horrible

pernah dgr tak citer pasal..
MONA FENDI..
ala citer tentang pmbunhan ngeri yang pernah berlaku di malaysia suatu mse dlu..
aku mula berminat nak discover psal nie,lpas aku bce paper btarikh jumaat (20.5.2011)..
adalah satu artikel yg tittle dye "LOKAP MONA BERHANTU"..mcm seramkan bnyi...
tiba-tiba dtg prasaan ingin tahu lbh mndalam kisah dye walaupun aku pernah sebut nmany tp aku tak tahu sgt..skadar tau dye pernah bnuh org dan kerat 18 bhgian..tuh jew..
lpas bca paper tu aku trus bkak lappy and search tnet psal mona fendi..bnyakla story psal dye dan husbndnye..aku mmbca satu kisah yg dtulis oleh wartawan yg pernah bersamanya ketika perbicaraan dan pernah bckp dgnnya tp tdak secara detail la..ada 34 episod tak silap aku..mmg bnyak kot..tp  kbnyakan citer tu aku skip sbb terlalu pnjang trutamanya ketika 3 org tertuduh tuh bsoal jwab dgn peguam..
sebenarnya mona fendi atau nma sebenarnya maznah bt ismail ialah salah seorang suspek kes pmbunuhan dato mazlan idris (adun pahang) pada malam 13 julai 1993.


suspek pertama : juraimi hussin (yg pkai kopiah)
suspek kedua : mohd affandi abdul rahman (yg bermisai) 
suami mona.
suspek ketiga:mona..
aku ingtkan nak upload gambar dato mazlan tp tak jumpa..lg satu aku takut la nak tgk muka dye..hehehe
dato mazlan dkerat 18 bhgian..gmbar dbwah mnunjukkan bgaimana dato mazlan dkerat..





kejam kan?aku rasa perbuatan mcm nie tidak dicapai oleh akal mnusia..mybe drasuk oleh makhluk lain..lhpon mona dan suaminy merupakan bomoh..mona fendi dlu pernah popular sbgai pnynyi..tp aku tak knl pon..lgpon kisah ini dah lme..diorang djatuhkan hukuman gntung pada 2001..sdgkan pmbunuhan nie berlaku tahun 1993..dan kes ini menggunakna keputusan 7 orang juri tak slap aku sbb terlalu complicated..
pmnuhan ini mmg drancang tetapi juraimi mengatakan dye dpukau oleh mona dan suaminya utk mnbunuh dato mazlan..sebaliknya bg mona dan suaminya mngatakan juraimi bgaikan drasuk dan bertindak dluar kwalan..
nie senjata yg dgunakan oleh juraimi untuk mnenetak mngsa.


3 kali ditetak barula kpla mngsa putus..
uisshhh ngeri aku dgr..kejam giler!
mayat dato mazlan dtanam d raub,pahng di dlm stor..tak slp aku empat lapisan tnh tuh..lpisan pertama kpla nga bdan kot..lpisan terakhir tanhan nga kaki ot..ntah,aku pon tak sure..korang bca laa..sori klau silap..
mona hnya senyum ketika hkuman itu djatuhkan dan smpat bgurau dgn suaminya..smpat lambai tngan bagai la..mcm tade prasaan jep..
tarikh diorang djatuhkan hukuman mati 2 november 2001


ini pulak umah mona fendi..besarkan?tp nmpak seram laa..
dhla aku pon tak nak cter dah psal mona fendi and the geng..seram kot..nak upload pic pon smbil ttup mata..
haha
korang bce sndri la klau nak tau lbh lnjut..bnyak sgt kisah dye..dan lau tak slap aku ada movie yg dbuat  psal mona tp tak dterbitkan sbb dbanned oleh finas dan ahli keluarga mona sndri...yelaw maruah org kte knala jga..mne boleh suke-suke dtayangkan..

*p/s : sbrnanya aku tkut nak citer psal nie..SEYES!
harap-harap aku boleh tidow dgn tnng..




- thanks sudi baca entry saya =_=

im back.

alhamdulillah,syukur ke hadrat illahi kerana aku masih bnafas lagi di atas muka bumi ini..
masih dberi ksmpatan utk btaubat dan bsyukur dgn nikmat yg KAU berikan..
dan masih mnberi peluang kpda aku untuk berjuang dlam pelajaran agar dpat mnbalas jasa kdua-dua ibubapa aku..syukur sangat-sangat..

okie,aku rindu sgt nak update blog nie stelah skian lma mnyepikan diri..
tp aku tade story nak tulis..
ini sekadar entry yg kluar dari fikiran aku bkn dari hati..
so,korang tak pyah nak bca lar ea~
frankly speaking i miss damn much to my blogger but to update sory bcoz i not in mood :(

*p/s:mmg bila kat ostel trasa nak blk umah then bila kat umah trasa nak pegi ostel sgt-sgt..
congrate to all my classmate bcoz dpat result gempak..u all mmg terBAEK lah!!
utk result ak plak im not satisfied but im grateful..next sem jgn maen-maen..
AJA-AJA FIGHTING!!





- thanks sudi baca entry saya =_=

sayonara semester dua T_T


meh sini kakak,abg,pak cik,mak cik,atuk,nenek..ceq ada cter nak habak mai..dkat lagi..hah,ckit lagi..sbrnya ptg nie aku nak tnjuk pic model-model yg tak diiktiraf oleh sirim..esk aku last paper utk final..paper food microbiologi stelah 4 hari bjuang dlm dwan peperiksaan (menipu)..so,esk jgkla hari terakhir aku memegang tittle "siswi semester dua"..lpas nie smakin rmaila junior-junior aku..semester 2 nie bnyak bnda yg berlaku dalam hidup aku..tapi aku tak bolehla nak citer secara detail kot-kot nnti aku terpaksa tambah satu skrin lappy..aku naik sem 2 nie dari bln disember smpaila esk..tak sbar rasenya nak rse sem 3 dan seterusnya..best kew tak hah?smakin susah tak subject yg kna aku amek??bnyak tak lab report kna siapkan dlm smnggu?urmm mesti bnyak kan :( hei huda!tak pyah sdih-sdih la..kan dah nak blk umah nie..brg pon dak bnyak pack..spoil the mood lorh..ok bermula kisah ktika sem 2..pada suatu hari....jeng2x..


setelah selesai sesi pndftaran aku dberi kunci bnombor 105..cntikan nombor tu..?eh mestilah..cantik sbb depends pada bkal pnhguni bilik tuh (perasan!)..tp bilik nie sbelah dgn blik ajk so,tak bolehlah nak buat bilik nie cam bapak aku punya...nak bckap pon kna bisik-bisik..nak mandi pon tak boleh guna air bnyak..jgn bagi air tuh jatuh ke bawah masa mndi kot-kot akan mggangu ketenteraman pnghuni...dlm blik tuh ada 5 org include me..



haa,dgn bdak-bdak nie la aku bkongsi blik,pinggan,katil.baju,ilmu etc..sweet kan?diorang semua baik-baik sbb aku pon *baik jgk..nngeeee..tp nmpak sem dpan ktorg dah tak boleh bsama..tp aku tetap harapkan kte dpat tnggal sbilik lagi cam dulu-dulu..




nie adalah bestie aku dari sem 1 lagi..YATI,TIKA,BEA,RAI..ktorang blh dkatakan sekepala..sedih gelak,gembira pon gelak..pnyakit kot...*putus urat sedih..jrg ada slh fham yg blh sebabkan bunuh mnbunuh..never!hopefully ktorg kekal smpai sem 6..eh tak naklah!smpai dlm syurga (menipu)...cehh tak boleh bla ayt..u all terBAEK dri ladanglah!



*nie aku ngan rai..bdak nie mmg kepoh + bedah (tak tau msksd tp)..dye snyap bla dye tido dan solat..hebatkan..rai-rai,bla kau nak berubah?tak larat aku nak jga kau..bwak2la bertaubat..



*nie time dlm lab..tgh mmbina structure..pic nie lecturer sndri *cik azila yg snap..prcya tak??hurm,smmgnya aku mnipu lagi..aku mmg tak mnat sbject nie..mcm susah jep..



*nie lak classmate aku..
ifa,cloyee n pei yee..



nie time dalam lab microb..kononnya tgh observe microb..aku pon dah bosan tiap-tiap ari rabu kna cari bkteria..bkteria tuh cam donat..bulat-bulat klau dlihat dari mata kasr..



hah,jgn tertipu dgn lakonan bdak nie..
dsebalik buku itu ada sesuatu yg sensed..siapa tau..apakah itu?
porno..hahahahha *gelak syaitan.



ketika gtong-royong "paksa"..group kami kna bersihkan lab microb..



mcm besa la..group kitorg :))



nie mase aku msuk futsal..tak maen lg dah amek gmba :P
ingtkan nak jadi keeper tp tkut pihak lwan tndang bola kuat sgt..
so,jd perthnan jep.




 nie pihak lwan ktorang..group aku dapat no 3 jek drpd ???
ntah tak ingtlah..




dinner PRS..



kitorg guest tau..bkn ahlinya..org dah jmput pegila..
kesian klau tak pegi..hancur harapan org yg jmput.



bila dah lapar sgt mmg mcm nie..
ntah bca doa kew tak tuh (*_*").



maen bowlng dgn mmber-mmber bla otak dah tepu nak blaja..
sekali skala release tension jap..enjoy-enjoy..



nie sblm btolak nak pegi buat keje amal kat hutan simpan..
smpat plak snap picture walaupon mood tak nak pegi..



kat sne kitorang kna tnam 50 jenis pokok..
taklah penat sgt tp smpai pengsan laa..




 okiela smpai sini saje kisah aku di semester dua..rmai lagi watak-watak yg aku nak mskkan tp dah tak smpat..lgpon aku kna stdy sket utk last paper..takan dah nak blk umah ilang trus mood nak jwb final..
kang tak pasal-pasal carry sem dpan..bosan doe blaja bnda yg sme dgn encik tuh..bye-bye :))
                                                           p/s : sedih sgt blk uma kna naek bas sendri :,(




created by : h.u.d.a r.u.z.i

 











- thanks sudi baca entry saya =_=