cinta saya hanya untuk awak =)




Kalau saya jadi DJ, saya akan selalu sebut nama awak kat radio.
 
Kalau saya jadi DOKTOR, saya akan selalu merawat awak.
 
Kalau saya jadi PENYANYI, saya akan nyanyikan lagu untuk awak setiap hari.
 
Kalau saya jadi GURU, saya akan selalu ajar awak makna cinta.
 
Kalau saya jadi POLIS, saya akan selalu jaga awak dari orang jahat
 
Kalau saya jadi BOMBA, saya akan selalu padamkan api kemarahan awak
 
Kalau saya jadi LAWYER, saya akan selalu membela awak.
 
Kalau saya jadi ARKITEK, saya akan bina mahligai untuk awak.



            - muhammad hilmi bin mohd zain  -



- thanks sudi baca entry saya =_=

akur janji by edie feat wanie


Akur janji

Tak pernah ku menduga
Kan bertemu denganmu
Bersatu di alam cinta

Tak pernah ku merasakan
Bahagia begini
Di sisimu

Kekasih ku sayang kan kamu
Cintaku kasihku untukmu
Kekasih hanya kau ku mahu
Hidup dan mati bersamamu

Akur janji setia padamu
Akur janji menjaga hatimu
Akur janji jiwa dan ragaku
Ku serah padamu

Akur janji ku hanya untukmu
Akur janji kaulah kekasihku
Akur janji seluruh hidupku
Ku serah padamu

Aku tak bisa sendiri tanpamu
Sedetik pun ku tak mampu
Sejuk hatiku oh tenang jiwaku
Memandangmu

Hatiku hatimu telah bertemu
Sayangmu sayangku jadi satu
Rindumu rinduku disimpulkan
Terciptalah sebuah ikatan

Akur janji setia ku padamu
Akur janji menjaga hatimu
Akur janji jiwa dan ragaku
Ku serah padamu

Akur janji ku hanya untukmu
Akur janji kaulah kekasihku
Akur janji seluruh hidupku
Ku serah padamu

Ku percaya
Jodohku denganmu
Ku percaya
Kau permaisuriku
Ku percaya
Kasih sayang kita kan kekal abadi
Moga Tuhan merestui



nota kaki : what goes around comes around 
: kadang-kadang sesuatu yang terjadi itu disebabkan oleh diri kita sendiri
so,always thinks positive =)


- thanks sudi baca entry saya =_=

"Segmen:Bloglist Akhir Tahun by Liyana Syafiqah"




jom join segmen nie nak tak ?
mesti sekarang ramai dah cuti kan
tak kira lah student diploma ke,degree ke,
mesti tengah bersenang lenang kat rumah
buat partime as a RTM (rehat tidur makan)
huh !

aku lebih suke join segmen kalau tak banyak syarat yang dikenakan
simple jek.
nie tak
kena klik situ,klik sini,follow situ,follow sini
ouhh,menyampahnya ! terus blah dari page tuh.
*sori kalau terkasar bahasa*

okbai

nota kaki : kalau nak join,tekan banner kat atas
kat situ ada syarat-syaratnya
: segmen nie bemula 20-10-2012 sampailah 23-11-2012
banyak masa lagi kan..? so tapelah nak enjoy dulu sebelum join segmen nie =)


- thanks sudi baca entry saya =_=

Segmen: Up Kan Followers Dengan Mendadak !!!


Selamat petang semua.
Aku rasa dah lama macam tak buat enrty.
Join segmen bagai lah.
Nie tiba-tiba ada masa terluang nak buat entry.
Entry pasal join segmen lagi.. Hekhek
Jeng.. jeng .. !




Sebenarnya hanya 50 percent jek niat hati  aku nak join segmen nie,,tapi tiba-tiba terbaca komen
 dari cik misya cakap aku ditag.
So,,terpaksalah aku menjoinkan diri.
Jumlah follower aku seperti di atas. Aku nak up kan sampai 100 orang.
So,kalau cik penganjur dapat tunaikan aku akan bagi lembu sekor untuk dibuat korban *oke,menipu


nota kaki : tak sabar nak balik rumah.. Malam nie mengemas baju.. Yeayy !
: Selamat Hari Raya Aidiladha kawan-kawan yang aku sayang :))
:menang topup dari cik misya tau.. kau ada?



- thanks sudi baca entry saya =_=

Segmen Tambah Followers Laju Laju by IekaFarhana



Selamat malam semua.
Setakat nie pada hari khamis,
bertarikh 18/10/2012,
pukul 8:12 p.m,
jumlah followers aku baru jek 81 orang.
Kalau boleh nak tambah laju-laju macam tajuk segmen nie.

Segmen nie bermula 13 oktober 2012 dan tarikh tutupnya selepas cik pengnjur nie amek SPM.
Wahh,,jenuhlah peserta nak tunggu :))

nota kaki : terasa bahagia sebahagianya bila dah lepas speaking untuk MUET
so,wait for the next paper.
: tak sabar nak balik rumah.Tanak bawak balik asaimen kat rumah OKE !

- thanks sudi baca entry saya =_=

simple segmen : Saya Nak Blogwalking




miss Z berceloteh

jom join segmen lagi.
cik penganjur cakap tak payah buat entry.
aku ape lagi,,bagai pucuk dicita ulam mendatang
memang tengah malas tahap gaban nak menaip panjang-panjang.

Segmen tamat : 19/OKTOBER/2012, jam 2.30 petang

nota kaki : selamat berkenalan miss z


- thanks sudi baca entry saya =_=

Saya Suka Dress !

cheentaatie.blogspot.com
akiraryuhannastory.blogspot.com
nurulnabiha.blogspot.com


The prizes is below =_=


1. A long Dress + Shawl + Accesories + voucher discount utk shopping di Saya Suka Dress!
2. A Dress + Shawl + voucher discount utk shopping di Saya Suka Dress!
3. A Dress + Accesories + voucher discount utk shopping di Saya Suka Dress!








jomlah join reramai

tempoh penyertaan : 30 September 2012 - 21 Oktober 2012

- thanks sudi baca entry saya =_=

kecacatan itu cantik


Hai hai good morning semua..
 Today I don't feel like doing anything
I just wanna lay in my bed
And make one entry about my dimple *opps,,perasan !



nampak tak ada binatang kat pipi dia tuh?
itulah yang dipanggil dimple,,bukan pimple tau !

Oke
Lesung pipit terjadi akibat dari variasi otot muka yang dipanggil zygomatis major. Kecactan variasi berlaku pada otot ini sepatutnya hanya mempunyai struktur tunggal dari tulang zygomatic. Tulang ini membahagi kepada superior (bahagian atas tepi bibir) dan inferior (bahagian bawah tepi bibir). Selain itu,faktor terjadinya lesung pipit adalah kerana otot zygomaticus lebih pendek dari normal menyebabkan kulit tertarik dan terbentuklah lekuk pada pipi.

Meh nak citer siket lagi pasal lesung pipit.. Orang yang mempunyai lesung pipit lebih manis senyuman dia *hekhek,,malunya

Lesung pipit ini terjadi sebab otot kat pipi kita meregang bila senyum dan menolak pada kulit. Maka terhasillah lesung pipit. Bila tak senyum,otot pipi dalam keadaan rehat so lesung pipit pon tak ada.

Selalunya bayi dan orang muda je ada lesung pipit,,sebab bila dah tua kulit dah kendur so lesung pipit pon dah tade. Kalau tak percaya cuba tengok atok nenek korang..
Jangan terkejut pulak bila korang muda ada lesung pipit tapi bila dah tua tade.. Itu bukan magik semata-mata.

Ada sumber cakap mempunyai lesung pipit nie muka lebih nampak muda dan baby face *setuju ! tepuk tangan kuat-kuat sampai bengkak

Ok,secara bological pulak. Gen untuk lesung pipit ni adalah DOMINANT TRAIT. Maksud dominan,,kiranya genetik ini kuat lah dan memang akan diwarisi turun temurun .

Contohnya,kalau salah seorang parent ada lesung pipit kemungkinan peluang untuk anaknya mempunyai lesung pipit 20-50 percent.. Wahhh ! *thanks mama sebab ada lesung pipit
Then,kalau kedua-dua ada lesung pipit pulak so chances untuk anaknya ada lesung pipit 50-100 percent. Lagi-lagi "wahhhh" !

So,,kalau korang nak anak korang comel dan ada lesung pipit cepat-cepatlah cari pakwe/makwe yang ada lesung pipit.. Ngeh ngeh ^_^

Korang jangan ingat lesung pipit nie ada kat pipi jek.. Kat tempat len pon ada tau.
Ada jugak manusia mempunyai satu lesung pipit.. Kiranya lesung pipit tunggal lah. Spesis macam nie  susah siket nak jumpa dan dianggap lagi menawan.. Perggh,,untunglah sape yang ada camtuh !

Lastly,,semua orang ada kelebihan masing-masing.. Tade lesung pipit tapi mempunyai hidung yang mancung. Tade lesung pipit tapi ada bulu mata yang lentik
So,selepas ini korang jangan pulak pegi amek paku dan cucuk kat pipi sampai berlubang.. 
Setiap orang mempunyai padangan berbeza tentang kecantikan
Tengoklah muka korang kat cermin dan korang akan temui kecantikan yang orang lain tidak ada.. 



bagi aku orang lelaki yang ada lesung pipit lebih sweet kan tambah-tambah time dia senyum.
*ohh,,melting sekejap aku

ok babai

nota kaki : kalau ada lesung pipit sedalam 50 kaki pon,perangai tak elok
takde maknanya.
orang akak cakap "alahai,kesian kat dia,,harap muka je cantik tapi perangai cam ape".







- thanks sudi baca entry saya =_=

SEGMEN : Tambah Followers by Khairunnisa






Good morning kawan-kawan yang kite sayang..
 Sambil BW tadi,aku terjumpa segmen nie.. Tengok punya tengok rupa-rupanya aku ditag untuk segmen nie oleh si debab.. So,aku pon join lah.. Tengok pon macam interesting.. Syarat-syarat pon tadelah menyusahkan.. Pergi situ,pergi sini dah boleh join.. Hmm,talk abot followers nie.. Followers aku tadelah ramai pon.. Nak cakap baru buat blog tak jugak.. Dah lama.. Tapi tak berapa nak aktif..
Kalau boleh aku nak followers aku ramai ramai ramai sangat sampai kotak followers aku nie pecah..
"please tolong tunaikan impian saya nie cik penganjur".. Hehe

Tarikh tamat : 13 oktober 2012
Tarikh umum pemenang : 14 oktober 2012

DONE ! Sorak ramai-ramai sampai terkeluar anak tekak

nota kaki : ada 3 hari lagi.. cepat cepat cepat !
: peserta diwajibkan BW dan follow menfollow peserta lain (mungkin selepas ini aku kena selalu bawak laptop untuk BW)

DITAG : FARAH HANANI

- thanks sudi baca entry saya =_=

segmen : Join + Kawan by Iehah Farihah





Jom join segemen nie kawan-kawan ! Sebenarnya lambat lagi dateline segmen nie ---> 6hb nov
Tapi disebabkan aku nie banyak masa yang terluang "kononnyalah" so,aku buat entry untuk segmen nie.
Tak tahu nak taip apelah.. Otak aku dah tepu buat masa nie.. Hanya ingat untuk tidur jek..
Lastly,,,



OKBAI











- thanks sudi baca entry saya =_=

First Give Away by ftnjwa.blogspot.com




Hai Hai dan selamat pagi semua.. Err pagi? *tengok jam kat tangan
Dah pukul satu "tengah hari".. Huhu
Oke,besarkan mata anda dan tengok banner kat atas sane.. Nampak tak?
First Give Away by ftnjwa.blogspot.com
Katanya nie first time dia buat GA..
So,aku join benda nie kiranya nak bagi support kt dia lah *tipu ! padahal kau nak sangat hadiah tu kan? sampai meleleh air liur.. Huh !
Oke,memang aku nak nak nak

Mohon jangan melompat/berjoget bila tengok hadiah ini ---------->

1) WJ8132 Color Stripe Jacket Yellow


2) WD2389 Korea Fashion Maxi Dress Yellow


3) RM 30 - Cash or Top Up
4) RM 20 - Cash or Top Up
5) RM 10 - Cash or Top Up

Deadline : 20 Oktober 2012


nota kaki : Jika penyertaan kurang daripada 100 orang automatik GA ini akan cancel
So,cepat-cepatlah join oke :)
: nak tag semua orang yang baca entry nie. boleh?



- thanks sudi baca entry saya =_=

segmen : Jom Blogwalking


Salam semua.. Aku menjoin segmen lagi.. Aishhh,atoyai (*_*")
Sebenarnya aku takutlah jugak nak join segmen jom blogwalking by "adamazra".. Pikir banyak kali nak join ke tak.. Takut sebab tengok muka orang kat banner nie. Cam garang jek. Senyum pon tak berapa nak ikhlas.. 
Tapi disebabkan dia lelaki,aku join *pewiitttt (muka minta penampar).. 
Hekhek,,, maen-maen jek.
Tarikh tutup : 16 oktober 2012.. Traffic source yang tertinggi akan dapat doodle.. *tapi lau dapat skuter biru tuh lagi superb an kawan-kawan !
So,cepat-cepatlah join oke ^_^






- thanks sudi baca entry saya =_=

segmen : cik misya nak follow !






Akhirnya berjaya jugak aku buat entry untuk segmen nie. Sebenarnya dah lama nak join segmen nie,tapi selalu jek tak sempat. Malam nie baru lah terbuka hati nak post.
Then aku nak citer ape pulak? *Ok refer to syarat segmen nie ------> explain secara ringkas kenape nak tambah follower
Haaa,aku nak follower ramai-ramai sebab sebab sebab aku nak tambah followerlah *Err,oke ayat keling.. Lagipon aku nie jenis suke blogwalking. Suke baca entry-entry yang menarik or yang boleh tambah pengetahuan. Lagi ramai kita kawan lagi banyak opinion yang kite boleh changes especially pasal dunia blog nie.. *Fuhhh,,penatnya aku menipu ! Conclusionya,,bak kata "Dior Yamasaki"

;

;
;
;
;

FRIENDS ARE THE MOST IMPORTANT INGREDIENT
 IN THIS RECIPE OF LIFE


nota kaki : haraplah follower aku bertambah..
emm,kalau boleh lebih ramai daripada follower cik misya nie (oke,lawan tauke)
- HAHA -
err,,jangan marah tau tau cik misya ! 
just kidim :))
: nak join just click kat banner orang arab yang menggoda itu 

Ditag :





- thanks sudi baca entry saya =_=