StitchNknot September Pillow Giveaway



HEKHEKHEK *gelak jahat.
Lepas join yang tuh,join yang nie pulak. Macam aku nie takde kerja jek.
Tak ! Yang nie aku memang memang nak join. Bukan paksaan.
Sebab pillow nie tersangat-sangatlah comel. Boleh buat peluk malam-malam tau (bagi yg belum bersuami)
Hahahak,,astaghfirullahalazim *oke aku sudah mengarut
Lagi satu pillow nie aku nampak macam makanan.. Aishh,gerammnya nak geget !
Boleh bawak pegi mane-mane kan kan kan? Omeyy



s0,sape nak join benda nie ambil mouse tekan jek kat banner nie.
OK,senang kan ?
 tapi tapi tarikh dah nak tutup.. cepat-cepat tau u olls

- thanks sudi baca entry saya =_=

SEGMEN : FOLLOW AND FOLLOW




Assalamualaikum , hai hai.. terasa seronok tahap gaban pulak main join-join segmen nie..
jom join segmen nie, boleh tambahkan follower a.k.a kawan siber :)
nak join , just tekan BANNER.


Start : 25 September12(8.00malam)  hingga " Akan diberitahu kemudian"..


- thanks sudi baca entry saya =_=

wordless wednesday #1
















- thanks sudi baca entry saya =_=

segmen : tangkap follower sebanyak mungkin



assalamualaikum , sihat sihat semua .



jom kita join segmen , boleh tambahkan follower :)



awak di tag :




- thanks sudi baca entry saya =_=

aku derma darah??

Mesti korang tanak percaya kan lepas baca tajuk entry nie? Hebat tak?
Tak sangka tau tak ! First time derma darah selama 20 tahun aku hidup kat dunia nie.. *muka excited
Orang lain dah 27 kali derma darah tade pulak kecoh satu dunia.. Tapi aku,dah kecoh satu blog.. Ya Allah,tau tak tau tak ! Aku paling takut sangat dengan jarum.. Tak terpikir lagsung nak menderma darah aku yang comel nie.. Sayang tau.. Nak kena inject masa form 3 pon aku dah nanges-nanges.. Padahal dah pesan siap-siap kat kawan "Alaa,tak payahla nak takut.. Tak sakit pon. Rasa macam kena gigit semut jek".. Haaa kan ! Last-last aku yang menangis *terharu lah kononya
Tapi sekarang rasa macam nak derma tiap-tiap hari jek. Bila agak-agak darah dalam badan aku dah kering baru nak berhenti.. Boleh kan..
Ok,baca nie =_=

Program Derma Darah Perdana Politeknik Kebangsaan
"malaysia book of records"
Largest Blood Donation by a Single Organization in a Day
Date : 11 september 2011
Venue: Dewan Sri Makmur 
Politeknik Sultan Haji Ahmad Shah (POLISAS)
Time: 8.30 a.m - 4.30 p.m
Held by :
Bahagian Pembangunan dan Kebajikan Pelajar
Jabatan Pengajian Politeknik
Kementerian Pengajian Tinggi Malaysia dan Politeknik

*terbuka kepada semua staf POLISAS,pelajar POLISAS dan orang awan

Fuhh,penaatttt !! Ramai sangat sangat sangat yang datang. But from my observation almost lelaki lah than perempuan.. Elehhh,nak tunjuk macho leteww ~
Course yang paling ramai student involved dapat duit tiga ribu tau sebagai ganjaran.. Woww !
Penat tau aku pujuk roomate aku,classmate aku,housemate aku,officemate aku suruh derma darah tapi diorang taknak. Penakop kan?! Aishhh
Dah abes emua ayat-ayat manis aku dah keluarkan. Contohnya :

"Eh jomlah ! Nanti dapat duit lima ribu tau *ok,tokok tambah"
"Eh jomlah ! Nanti kita dapat perlepasan tak payah masuk kelas satu hari"
"Eh jommllahhhh ! Teman.. Aku takut nak derma darah sorang-sorang *sobs sobs menangis"



#nie time tengah tunggu turn nak derma darah. 

Macam-macam benda berlaku kat depan mata aku. Ada yang pengsanlah. Nurse tersilap injectlah,habis darah kat atas lantai tau..
Tapi aku tadelah rasa nak lari ke,nak buat-buat pengsan sebelum derma darah.
Cuma aku fed up sangat bila kena tunggu lama lama lama
Semua orang biarpon aku tak kenal,aku tanya sakit ke tak.. Tapi aku rasa semua lelaki yang aku tanya. 
Yang hensem-hensem pulak tuh.. Nanti boleh jadi anak ikan.. HAHAHAHA *gelak jahat
Bila dah sampai turn,cepat-cepat aku naik katil,selimut sampai muka *pemalu
Lepas tu, datang seorang lelaki dan cari-cari aku punya urat untuk inject.
Lama giler nak tunggu dia cari urat.. 

Lelaki: First time ke nie?
Donor (aku): Ha'ah
Lelaki: Ouh,susahlah sikit nak cari urat. Urat kecik lagi.
Donor: Yake? Tapelah,usaha lebih sikit
First dia cari kat tangan kanan aku,tapi tak jumpa. So,change kat tangan kiri
 Lelaki : Dah jumpa,tapi urat tepi jek.
Donor: Hmmmm (tak tau nak cakap ape)
Tiba-tiba.......
Lelaki :Baju hantar dobi ke?
Donor : Hah?? Tadelah.. Saya pakai washing machine lah.
Lelaki : Yake? Macam tak pernah basuh baju sendiri jek. Urat tak timbul
Donor : Errr...Speechless (ape kaitan urat dengan basuh baju sendiri)

Eleh,padahal nak psiko aku tak bagi sakit bila kena inject kan? Buat-buat tanya soalan lah.
Hurmm,nasib baik kau lelaki,aku layan.
Kalau perempuan,aku ambil selimut,tutup muka,buat-buat tidur *berdengkur

Tapi kan tapi kan,, boleh pulak dia tersilap inject. Damn ~

Lelaki : Eh,tapelah nanti saya pergi panggil pakar. Urat awak susah nak jumpa
Donor : Tapi kan dah inject nie.....????
Lelaki : Tersilap *buat muka tak bersalah

Last-last tiga orang nurse satu orang pakar berusaha cari urat aku.
*nampak tak disitu adventurer sangat nak derma darah

Ok,bila dah siap tuh,kitorang dapat something.. Taadaaaa >_<



#dapat sijil penghargaan,buku,dengan keychain.
hehehek

Petang tuh aku terpaksa pulak pergi kelas muet. Ingtkan nak skip jek tapi sayanglah. 
So,menapaklah aku ke kelas dengan muka yang tak ikhlas.


ok,dah abes citer kawe

nota kaki : PKB dapat tempat pertama,,POLISAS tempat kedua
tahniah tau awak *oke muka gedik
:....................................................................
:.............................................................................................

















- thanks sudi baca entry saya =_=

belajar softskill memang seronok

ASSALAMUALAIKUM W.B.T.
Hai  hai  hai dan hai
Anda semua sihat hari ini ? Mestilah sihat kan bila dah tak puasa. Boleh makan banyak sampai tak ingat dunia.Oke,AKU.. err..
Nak bahasakan diri ape ek? AKU macam kasar sangat. Tak sesuai dengan perempuan lemah lembut macam saya,kite,beta,huda *yerkyerk
Nak citer laa sikit pasal raya nie. Al maklumlah puasa sebulan so raya dua bulan lah. Oppss ! Melebih eh kau uda. Puasa pon tak cukup sebulan ada hati nak raya dua bulan. Perempuan cantik jenis ape kau nie? *Ok disitu sempat lagi memuji diri sendiri. 
Korang nak tahu tak. Tadi kelas saya,kite,beta.huda ada buat kelas terbuka. Tapi tak terbuka la sangat. Itu mungkin salah satu syllabus dalam subjek softskill kot *kononnya lah. Tersangatlah menyeronokkan sebab..?? Haaa,,sebab ape sebab ape? Cer teka cer teka. Dibawah huruf ini akan di listkan 1001 sebab kenape kelas softskill menyeronokkan. Jeng jeng :
Sebab pertama : banyak main
Sebab kedua : banyak main
Sebab ketiga : tade quiz,test,lab report,asaimen,final
Sebab ke seribu satu : tade quiz,test,lab report,asaimen,final

Haa,sekarang korang dah tau kan kenape best. Kalau korang tau,mesti nak belajar subjek tuu jek dari tadika sampai Phd. Kan kan kan? =_=
Lecterur untuk subjek tu Pn. Noraida bt Mohamad Ali *mesti pn teruja kan bila tau saya taip nama penuh pn. Dalam blog pulak. Suke leteww. Dia sangatlah jangok (suka melawa). Suka sangat tengok dia. 
Tiba-tiba teringat kata-kata dia dalam kelas tadi "tak ramai budak kelas awak yang saya tahu nama. Saya tahu Harvin sebab hanya dia sorang je kumbang dalam kelas nie. Saya tahu Atikah sebab dia ketua dalam kelas ini *4 semester berturut-turut tau dia jadi ketua,,kelasss kau temah. Saya tahu huda sebab dia suka tersenyum". Ok,ditekankan sikit pronouncation T.E.R.S.E.N.Y.U.M ! Wahh,teruja tau bila lect ingat nama kita. Hmm,adalah lagi dua orang dia sebut tapi sengaja tak nak bagitahu. Nanti riak pulak =_=
Sebelum nak makan tuu adalah sikit kena berlakon. Tapi tak nak citer jugak,boleh tak?! #penat.
Ok dibawah ini disertakan sekali dengan gambar untuk rujukan bersama. Tau !

#inilah Pn. Noraida a.k.a lect subjek softskill. Comel kan?


#nie pulak bebudak kelas. Banyak memori yang tersimpan selama lima semester bersama. Adalah
seorang dua yang tak nak bergambar. Kata mukanya tak fotogediks. Ohhh
~ i LOVE u ollss ~


#muka-muka yang sponsor untuk beli kek jamuan hari raya *nanti aku bayar kat kau eh rai


-gambar satu-
(rai)


-gambar dua-
(tika a.k.a my ketua)
#orang-orang ini sahabat yang aku sayang sampai mati. Eh ! Eh ! Tadelah sampai mati. 
Sampai nazak jek. Nanti macam pelik pulak orang yang dah mati peluk cium orang yang
masih hidup #mengerikan


#walau ke mana sahaja kami pergi ada je paparazi yang snap gambar kitorang. Pergi ambil gelas je pon untuk minum nanti.. Masyallah ! Agak-agak le derr

#mak cik- mak cik ini sedang prepare bahan yang nak guna dalam scene nanti
disitu kita boleh tengok cooperation mereka. 
nah,inilah kepentingan kita belajar softskill. untuk cari attitude seperti nie
sama macam mak cik-mak cik di atas

#geng nasyid. nyanyi sikett ~
"sepohon kayu daunnya rimbun
lebat bunganya serta buahnya"
*versi rock


#ok aku tak tahu ape motif gambar nie.
mungkin sebab warna sama,MUNGKIN ~
-ada ape dengan hijau-

#anda diminta berbaris mengikut ketinggian dan jadikan satu garisan tangga.
Taaddaaa ! Dah jadi tangga >_<


# 1 2 3 4 5 6
1 2 3 4 5 6 
1 2 3 4 5 6 

-gambar 1-

-gambar 2-

#sopannya awak-awak semua berjubah hitam
sejuk perut lembu kalau lembu tengok


-gambar 1-

-gambar 2-

#kerendahan terserlah di situ. Eh,takk !
tinggi aku dah normallah untuk perempuan kan?
cuma dia tuh yang terlebih tinngi
mohon selepas ini awak-awak memotong sedikit kaki untuk nampak lebih hensem/cantik
macam saya (*_*")




#mimik-mimik muka di atas memang sengaja aku buat
aku ulang sekali lagi memang S.E.N.G.A.J.A.
sebab aku tak suka ambil gambar passport
+berdiri tegak dan pandang kamera

sekian,terima kasih

nota kaki : kadang-kadang tercari-cari gambar yang tak ada muka
aku tapi tak jumpa. mybe bagi mereka bila ada aku gambar akan lebih terserlah
#mungkin
: first time pkai jubah *jubah pinjam. keberkatan aku pakai macam nie
dapat tengok oppa gangam style secara LIve ! kau ada?
#muka riak,takbur,berlagak
:softskill tu subjek yang kitorang perlu belajar sebelum buat pratikal.





















- thanks sudi baca entry saya =_=