aku derma darah??

Mesti korang tanak percaya kan lepas baca tajuk entry nie? Hebat tak?
Tak sangka tau tak ! First time derma darah selama 20 tahun aku hidup kat dunia nie.. *muka excited
Orang lain dah 27 kali derma darah tade pulak kecoh satu dunia.. Tapi aku,dah kecoh satu blog.. Ya Allah,tau tak tau tak ! Aku paling takut sangat dengan jarum.. Tak terpikir lagsung nak menderma darah aku yang comel nie.. Sayang tau.. Nak kena inject masa form 3 pon aku dah nanges-nanges.. Padahal dah pesan siap-siap kat kawan "Alaa,tak payahla nak takut.. Tak sakit pon. Rasa macam kena gigit semut jek".. Haaa kan ! Last-last aku yang menangis *terharu lah kononya
Tapi sekarang rasa macam nak derma tiap-tiap hari jek. Bila agak-agak darah dalam badan aku dah kering baru nak berhenti.. Boleh kan..
Ok,baca nie =_=

Program Derma Darah Perdana Politeknik Kebangsaan
"malaysia book of records"
Largest Blood Donation by a Single Organization in a Day
Date : 11 september 2011
Venue: Dewan Sri Makmur 
Politeknik Sultan Haji Ahmad Shah (POLISAS)
Time: 8.30 a.m - 4.30 p.m
Held by :
Bahagian Pembangunan dan Kebajikan Pelajar
Jabatan Pengajian Politeknik
Kementerian Pengajian Tinggi Malaysia dan Politeknik

*terbuka kepada semua staf POLISAS,pelajar POLISAS dan orang awan

Fuhh,penaatttt !! Ramai sangat sangat sangat yang datang. But from my observation almost lelaki lah than perempuan.. Elehhh,nak tunjuk macho leteww ~
Course yang paling ramai student involved dapat duit tiga ribu tau sebagai ganjaran.. Woww !
Penat tau aku pujuk roomate aku,classmate aku,housemate aku,officemate aku suruh derma darah tapi diorang taknak. Penakop kan?! Aishhh
Dah abes emua ayat-ayat manis aku dah keluarkan. Contohnya :

"Eh jomlah ! Nanti dapat duit lima ribu tau *ok,tokok tambah"
"Eh jomlah ! Nanti kita dapat perlepasan tak payah masuk kelas satu hari"
"Eh jommllahhhh ! Teman.. Aku takut nak derma darah sorang-sorang *sobs sobs menangis"



#nie time tengah tunggu turn nak derma darah. 

Macam-macam benda berlaku kat depan mata aku. Ada yang pengsanlah. Nurse tersilap injectlah,habis darah kat atas lantai tau..
Tapi aku tadelah rasa nak lari ke,nak buat-buat pengsan sebelum derma darah.
Cuma aku fed up sangat bila kena tunggu lama lama lama
Semua orang biarpon aku tak kenal,aku tanya sakit ke tak.. Tapi aku rasa semua lelaki yang aku tanya. 
Yang hensem-hensem pulak tuh.. Nanti boleh jadi anak ikan.. HAHAHAHA *gelak jahat
Bila dah sampai turn,cepat-cepat aku naik katil,selimut sampai muka *pemalu
Lepas tu, datang seorang lelaki dan cari-cari aku punya urat untuk inject.
Lama giler nak tunggu dia cari urat.. 

Lelaki: First time ke nie?
Donor (aku): Ha'ah
Lelaki: Ouh,susahlah sikit nak cari urat. Urat kecik lagi.
Donor: Yake? Tapelah,usaha lebih sikit
First dia cari kat tangan kanan aku,tapi tak jumpa. So,change kat tangan kiri
 Lelaki : Dah jumpa,tapi urat tepi jek.
Donor: Hmmmm (tak tau nak cakap ape)
Tiba-tiba.......
Lelaki :Baju hantar dobi ke?
Donor : Hah?? Tadelah.. Saya pakai washing machine lah.
Lelaki : Yake? Macam tak pernah basuh baju sendiri jek. Urat tak timbul
Donor : Errr...Speechless (ape kaitan urat dengan basuh baju sendiri)

Eleh,padahal nak psiko aku tak bagi sakit bila kena inject kan? Buat-buat tanya soalan lah.
Hurmm,nasib baik kau lelaki,aku layan.
Kalau perempuan,aku ambil selimut,tutup muka,buat-buat tidur *berdengkur

Tapi kan tapi kan,, boleh pulak dia tersilap inject. Damn ~

Lelaki : Eh,tapelah nanti saya pergi panggil pakar. Urat awak susah nak jumpa
Donor : Tapi kan dah inject nie.....????
Lelaki : Tersilap *buat muka tak bersalah

Last-last tiga orang nurse satu orang pakar berusaha cari urat aku.
*nampak tak disitu adventurer sangat nak derma darah

Ok,bila dah siap tuh,kitorang dapat something.. Taadaaaa >_<



#dapat sijil penghargaan,buku,dengan keychain.
hehehek

Petang tuh aku terpaksa pulak pergi kelas muet. Ingtkan nak skip jek tapi sayanglah. 
So,menapaklah aku ke kelas dengan muka yang tak ikhlas.


ok,dah abes citer kawe

nota kaki : PKB dapat tempat pertama,,POLISAS tempat kedua
tahniah tau awak *oke muka gedik
:....................................................................
:.............................................................................................

















- thanks sudi baca entry saya =_=

1 comment:

  1. hahahha.. boleh plak silap ..

    xpenah derma darah. bukan ape, kesian dgn org yg dpt darah kite nnt. hewhew

    ReplyDelete