kecacatan itu cantik


Hai hai good morning semua..
 Today I don't feel like doing anything
I just wanna lay in my bed
And make one entry about my dimple *opps,,perasan !



nampak tak ada binatang kat pipi dia tuh?
itulah yang dipanggil dimple,,bukan pimple tau !

Oke
Lesung pipit terjadi akibat dari variasi otot muka yang dipanggil zygomatis major. Kecactan variasi berlaku pada otot ini sepatutnya hanya mempunyai struktur tunggal dari tulang zygomatic. Tulang ini membahagi kepada superior (bahagian atas tepi bibir) dan inferior (bahagian bawah tepi bibir). Selain itu,faktor terjadinya lesung pipit adalah kerana otot zygomaticus lebih pendek dari normal menyebabkan kulit tertarik dan terbentuklah lekuk pada pipi.

Meh nak citer siket lagi pasal lesung pipit.. Orang yang mempunyai lesung pipit lebih manis senyuman dia *hekhek,,malunya

Lesung pipit ini terjadi sebab otot kat pipi kita meregang bila senyum dan menolak pada kulit. Maka terhasillah lesung pipit. Bila tak senyum,otot pipi dalam keadaan rehat so lesung pipit pon tak ada.

Selalunya bayi dan orang muda je ada lesung pipit,,sebab bila dah tua kulit dah kendur so lesung pipit pon dah tade. Kalau tak percaya cuba tengok atok nenek korang..
Jangan terkejut pulak bila korang muda ada lesung pipit tapi bila dah tua tade.. Itu bukan magik semata-mata.

Ada sumber cakap mempunyai lesung pipit nie muka lebih nampak muda dan baby face *setuju ! tepuk tangan kuat-kuat sampai bengkak

Ok,secara bological pulak. Gen untuk lesung pipit ni adalah DOMINANT TRAIT. Maksud dominan,,kiranya genetik ini kuat lah dan memang akan diwarisi turun temurun .

Contohnya,kalau salah seorang parent ada lesung pipit kemungkinan peluang untuk anaknya mempunyai lesung pipit 20-50 percent.. Wahhh ! *thanks mama sebab ada lesung pipit
Then,kalau kedua-dua ada lesung pipit pulak so chances untuk anaknya ada lesung pipit 50-100 percent. Lagi-lagi "wahhhh" !

So,,kalau korang nak anak korang comel dan ada lesung pipit cepat-cepatlah cari pakwe/makwe yang ada lesung pipit.. Ngeh ngeh ^_^

Korang jangan ingat lesung pipit nie ada kat pipi jek.. Kat tempat len pon ada tau.
Ada jugak manusia mempunyai satu lesung pipit.. Kiranya lesung pipit tunggal lah. Spesis macam nie  susah siket nak jumpa dan dianggap lagi menawan.. Perggh,,untunglah sape yang ada camtuh !

Lastly,,semua orang ada kelebihan masing-masing.. Tade lesung pipit tapi mempunyai hidung yang mancung. Tade lesung pipit tapi ada bulu mata yang lentik
So,selepas ini korang jangan pulak pegi amek paku dan cucuk kat pipi sampai berlubang.. 
Setiap orang mempunyai padangan berbeza tentang kecantikan
Tengoklah muka korang kat cermin dan korang akan temui kecantikan yang orang lain tidak ada.. 



bagi aku orang lelaki yang ada lesung pipit lebih sweet kan tambah-tambah time dia senyum.
*ohh,,melting sekejap aku

ok babai

nota kaki : kalau ada lesung pipit sedalam 50 kaki pon,perangai tak elok
takde maknanya.
orang akak cakap "alahai,kesian kat dia,,harap muka je cantik tapi perangai cam ape".







- thanks sudi baca entry saya =_=

2 comments:

  1. kalau cik jumpe boy ade lesung pipi rase nak cubit jeee..sweet sangat =.=

    ReplyDelete
  2. amboi cik.. kena control diri tuh. hahak

    ReplyDelete